Woman being hypnotized with stones on her body on wooden floor.jpg

 Θεραπευτική Ύπνωση

 Η ύπνωση είναι μια ψυχική κατάσταση υψηλής εστίασης συγκέντρωσης, μειωμένης περιφερειακής συνείδησης και αυξημένης πιθανότητας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να προκαλέσουν μια τέτοια κατάσταση. Αξιοποιώντας τη δύναμη της, η ύπνωση χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να μειώσουν την αίσθηση του πόνου ή να διευκολύνουν κάποια επιθυμητή αλλαγή συμπεριφοράς.  Οι θεραπευτές προκαλούν ύπνωση (αναφέρεται επίσης ως υπνοθεραπεία) με τη βοήθεια διανοητικών εικόνων και καταπραϋντικής λεκτικής επανάληψης που διευκολύνουν τον ασθενή σε κατάσταση έκστασης. Μόλις χαλαρώσουν, το μυαλό των ασθενών είναι πιο ανοιχτό σε μετασχηματιστικά μηνύματα.    

Χρησιμοποιώντας τεχνικές απεικόνισης εγκεφάλου, οι ερευνητές έχουν βρει διαφορές στα πρότυπα συνδετικότητας του εγκεφάλου μεταξύ εκείνων που ανταποκρίνονται στην υπνωτική επαγωγή και εκείνων που δεν το κάνουν. Η διάκριση εμφανίζεται στο υπνωτισμένο ως αυξημένη συν-ενεργοποίηση μεταξύ του εκτελεστικού κέντρου ελέγχου στον προμετωπιαίο φλοιό και ενός άλλου μέρους του προμετωπιαίου φλοιού που σηματοδοτεί τη σημασία, ή την εμφάνιση, των γεγονότων. 

Οι χρήσεις της ύπνωσης

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνθρωποι παραμένουν εντελώς ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της ύπνωσης και γενικά θυμούνται τις εμπειρίες τους. Υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία υγείας, η ύπνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου, τη θεραπεία της αυτοάνοσης νόσου, την καταπολέμηση των φοβιών και τη διακοπή κακών συνηθειών, όπως το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση τροφής. Η ύπνωση μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις, όπως άγχος και άγχος, καθώς και πόνο, κόπωση, αϋπνία, διαταραχές της διάθεσης και πολλά άλλα. 

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ύπνωση;

Η ύπνωση χρησιμοποιείται αντί για αναισθητικά για τη μείωση του πόνου και του άγχους πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Φαίνεται επίσης ότι ενισχύει την επούλωση από πολλές καταστάσεις, όπως επιληψία, νευραλγία, ρευματισμούς και δερματικές παθήσεις. Οι φυσιολογικές και νευρολογικές αλλαγές που συμβαίνουν υπό την ύπνωση είναι παρόμοιες με την αυτοθεραπεία του εικονικού φαρμάκου - μια περίπτωση νου για ύλη.

Η Ηθική της ύπνωσης

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν ένας υπνωτιστής θα είναι σε θέση να ελέγξει το μυαλό τους, ένα επίτευγμα που δεν είναι δυνατό. Τα άτομα που είναι υπνωτισμένα, εξακολουθούν να έχουν ελεύθερη βούληση, και ενώ είναι πιο ανοιχτοί σε προτάσεις, δεν θα ενεργούν με τρόπους που συνήθως βρίσκουν ηθικά απογοητευτικούς.    

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να υπνωτιστούν;

Περίπου το 25% του πληθυσμού πιστεύεται ότι δεν μπορεί καθόλου να υπνωτιστεί. Αυτά τα άτομα τείνουν να είναι πολύ σκεπτικά για τα οφέλη της ύπνωσης και είναι απίθανο να συμμετάσχουν πρόθυμα σε αυτήν.

Η υπνοθεραπεία συνδυάζεται συχνά με άλλες θεραπείες τραύματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια της ανάρρωσης, με συγκεκριμένες μεθόδους προσανατολισμένες στην ασφάλεια, την αποκάλυψη ή την ολοκλήρωση. Μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να εμπλέξετε το σώμα και να εξερευνήσετε εικόνες σχετικά με το σώμα πριν ενσωματώσετε πραγματικά την κίνηση ή το άγγιγμα. Υπάρχουν απλές προσεγγίσεις για την υπνοθεραπεία που οι επαγγελματίες μπορούν να ενσωματώσουν καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης και επαγγελματικές κοινωνίες.

Η υπνοθεραπεία ορίζεται ως μια διαμορφωμένη χρήση της επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης που χαρακτηρίζεται από γνωστικές, αντιληπτικές και αισθητηριακές αλλαγές.   Αναφέρεται επίσης ως ιδεοδυναμική θεραπεία, βασίζεται στη σχέση που έχουν οι λέξεις και οι ιδέες με τη δυναμική φυσιολογική λειτουργία.   Οι μορφές ιδεοδυναμικής θεραπείας χρονολογούνται από το 1500 π.Χ.   Η υπνοθεραπεία έχει ευρεία εφαρμογή για ολοκληρωμένη θεραπεία μετά τον τραυματισμό σε τομείς της εικόνας του σώματος, του πόνου και της υγείας. Η υπνοθεραπεία παρέχει έναν σημαντικό εννοιολογικό σύνδεσμο μεταξύ του νου, του σώματος, της διάστασης και των καταστάσεων έκστασης. Τα άτομα με διαχωριστικά συμπτώματα είναι συχνά ικανά για ασυνήθιστο βαθμό ψυχολογικού ελέγχου σε διάφορες σωματικές λειτουργίες  καθιστώντας τους καλοί υποψήφιους για υπνοθεραπεία. Ως μέθοδος επαγωγής έκστασης για πελάτες, η υπνοθεραπεία είναι ισομορφική, διευκολύνοντας μια διαχωριστική (υπνωτική) συνείδηση ​​που είναι γνωστή στα θύματα κακοποίησης. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι ο τόπος ελέγχου είναι με τον πελάτη. Έτσι, η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει έναν πελάτη να χρησιμοποιήσει αυτόν τον έλεγχο προς όφελός του.

Η υπνοθεραπεία γεφυρώνει τη χρήση λέξεων με οπτικές εικόνες και εμπλέκει τον υπερηδικό ρυθμό για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της συστημικής ισορροπίας και στην ενσωμάτωση γνωστικών-συναισθηματικών-σωματικών αλλαγών.  

Η χρήση του υπερηδικού ρυθμού, τόσο στη θεραπεία όσο και μέσω μεθόδων για οικιακή χρήση, βοηθά στην πρόσβαση στην έμφυτη ικανότητα του νου / του σώματος για αυτορρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η δημιουργία μιας υπνοθεραπευτικής εγγραφής είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που βοηθά τον πελάτη να μειώσει τον πόνο, τον φόβο και το άγχος ή να μειώσει τις παραμορφώσεις της εικόνας του σώματος.  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θεραπείας, ένας πελάτης μπορεί να ακούσει για υπνοθεραπεία αναδρομής ηλικίας και να είναι πρόθυμος να αποκαλύψει αναμνήσεις πρώιμης ζωής. μπορεί να ρωτήσει ή ακόμα και να επιμείνει να κάνει υπνοθεραπεία.  

 Συνεδρία Ύπνωσης

Βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση ή/και διακοπή δυσάρεστων συνηθειών, όπως είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η χρήση ουσιών, το αλκοόλ, κ.α.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο δέκτης είναι σε απόλυτη διαχείριση της πραγματικότητάς του και η συγκατάθεσή του αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης που πλέον δεν τον εξυπηρετεί και επιθυμεί να την αποκόψει από την ζωή του.

Patient on sofa during hypnotherapy session in office.jpg

 Συνεδρία Ύπνωσης

Γίνεται σε καρέκλα ή κρεβάτι.  

Η συνεδρία καταγράφεται για δεοντολογικούς λόγους από τον Υπνο-θεραπευτή και δίνεται στον θεραπευόμενο στο τέλος της συνεδρίας με σκοπό να την ξανακούσει όσες φορές χρειάζεται μέχρι την επόμενη συνεδρία.