top of page

Το Ταυλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί απαλές τεχνικές πίεσης και τεντώματος για να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα. Αυτή είναι μια αρχαία θεραπευτική πρακτική που προήλθε από την Ινδία. Χρονολογείται πριν από περίπου 2.500-7.000 χρόνια.

Η τεχνική που χρησιμοποιούν οι Ταϊλανδοί επαγγελματίες μασάζ είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που μπορεί να συνηθίσει ο κόσμος στη Δύση. Σε αντίθεση με τις σουηδικές ή τεχνικές μασάζ σιάτσου, στις οποίες ένα άτομο βρίσκεται παθητικά σε ένα κρεβάτι, ο πελάτης βρίσκεται στο πάτωμα και συμμετέχει πιο ενεργά στο μασάζ.

 Το Ταυλανδέζικο μασάζ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, από τη μείωση του στρες έως την ανακούφιση της μυϊκής έντασης. Μπορεί ακόμη και να αυξήσει την ενέργεια.  

1. Μειώνει το άγχος

Το μασάζ της Ταϊλάνδης περιλαμβάνει την κίνηση και τον χειρισμό του σώματος για την ανακούφιση της σωματικής και συναισθηματικής έντασης.  Το άγχος δεν είναι απαραίτητα κακό. Συχνά, το άγχος μπορεί να λειτουργήσει ως θετικό κίνητρο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποδώσουν καλύτερα και να επιτύχουν περισσότερα στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.  Ωστόσο, το υπερβολικό άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία. Το χρόνιο ή μακροχρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες, όπως κατάθλιψη και καρδιαγγειακές παθήσεις.  Το Ταυλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί απαλές τεχνικές πίεσης και τεντώματος για να χαλαρώσει το σώμα.  

2. Ενισχύει την ενέργεια

Το Ταυλανδέζικο μασάζ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα φυσικής ενέργειας των ανθρώπων. Μία ιατρική δοκιμή εξέτασε τις επιπτώσεις των ταϊλανδέζικων και σουηδικών μασάζ σε άτομα που βίωναν κόπωση. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το Ταυλανδέζικο μασάζ αύξησε την ενέργεια και τη διανοητική διέγερση, ενώ το σουηδικό μασάζ ήταν πιο πιθανό να βελτιώσει τη χαλάρωση και τον ύπνο.  Η Ταυλανδέζικη τεχνική μασάζ βασίζεται στην έννοια των ενεργειακών γραμμών, ή των μεσημβρινών. Οι περισσότεροι ασκούμενοι πιστεύουν ότι υπάρχουν διάφορα Sen ή κανάλια ενέργειας μέσα στο σώμα.  Το Sen αντιστοιχεί σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως τα οστά, οι μύες, το αίμα και τα νεύρα. Μερικοί Sen επηρεάζουν επίσης το μυαλό και τη συνείδηση. Αυτά ονομάζονται λεπτά κανάλια.  Η θεωρία υποδηλώνει ότι οι σφιχτοί μύες προκαλούν αποφράξεις σε διαφορετικούς μεσημβρινούς. Αυτά τα μπλοκαρίσματα μειώνουν τη ροή της ενέργειας της ζωής, η οποία οδηγεί σε δυσκαμψία, πόνο και ασθένεια. Το Ταυλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές που ανοίγουν ή περιορίζουν διαφορετικά Sen για να διορθώσουν τη ροή της ενέργειας της ζωής.

3. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Μια μελέτη του 2015 Η αξιόπιστη πηγή διαπίστωσε ότι το Ταυλανδέζικο μασάζ  είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για άτομα που έχουν χρόνιους έντονους πονοκεφάλους.  

4. Διεγείρει την κυκλοφορία

Το Ταυλανδέζικο μασάζ μπορεί να καλυτερεύσει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου με τη χρήση απαλών τεντωμάτων. Αυτά τα τεντώματα που μοιάζουν με στάσεις της γιόγκα, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία γεμίζει τους ιστούς του σώματος με οξυγόνο. Αυτό βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των κυττάρων και της υγείας της καρδιάς.  Μία μελέτη εξέτασε τα οφέλη του Ταυλανδέζικου μασάζ ποδιών σε άτομα με περιφερική νευροπάθεια, μια κοινή επιπλοκή του διαβήτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό το μασάζ βοήθησε στη βελτίωση της ισορροπίας των ανθρώπων.  Πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της διέγειρε το σωματοαισθητηριακό σύστημα. Αυτό είναι ένα σύστημα που παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία.

5. Βελτιώνει το εύρος κίνησης

Το Ταυλανδέζικο μασάζ περιλαμβάνει τεντώματα που μοιάζουν με στάσεις τα γιόγκα και βοηθούν στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Το σταδιακό, απαλό τέντωμα ενισχύει την ευελιξία του ατόμου που με την πάροδο του χρόνου, επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων.  Το Ταυλανδέζικο μασάζ μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του υγρού στις αρθρώσεις ή το αρθρικό υγρό, το οποίο μειώνει την τριβή μεταξύ των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα των αρθρώσεων και το εύρος κίνησης.

Το Ταυλανδέζικο μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αθλητές που παρουσιάζουν πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις και μπορούν να επωφεληθούν πολύ από αυτό. Οι αθλητές είναι επιρρεπείς σε κόπωση, πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις και τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Για 'αυτό πολλοί αθλητές συνεργάζονται με εξειδικευμένους θεραπευτές αθλητικών μασάζ.  Το αθλητικό μασάζ συνδυάζει υποβοηθούμενες εκτάσεις και διάφορες τεχνικές μασάζ για τη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών και βελτιώνει το εύρος κίνησης ενός αθλητή. Οι ασκούμενοι συχνά χρησιμοποιούν υποβοηθούμενο τέντωμα για να στοχεύσουν μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος ή μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. Το Ταυλανδέζικο μασάζ, από την άλλη πλευρά, τεντώνει σταδιακά ολόκληρο το σώμα, επιτρέποντας στο άτομο να χαλαρώσει. Τα δυναμικά τεντώματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ μπορούν να προσφέρουν βαθύτερα και πιο αποτελεσματικά τεντώματα από μερικές τεχνικές υποβοηθούμενης τέντωμα αθλητικού μασάζ.

Η χαλάρωση σε συνδυασμό με τα αναζωογονητικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα του Ταυλανδέζικου μασάζ βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται ψυχικά και σωματικά αποκατεστημένα.  Το Ταυλανδέζικο μασάζ βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία, η οποία φέρνει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και άλλους ιστούς. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους τραυματισμούς και να βελτιώσει την ικανότητα του αθλητή να ανακάμψει μετά από έντονη προπόνηση.

Μετά από ένα Ταυλανδέζικο μασάζ, ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί πολύ χαλαρό. Ωστόσο, πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι μύες τους έχουν δουλέψει, τεντωθεί και . Μετά από ένα Ταυλανδέζικο μασάζ, ένα άτομο πρέπει να ξεκουραστεί και να πιει άφθονο νερό.

 

 Για ένα Ταυλανδέζικο μασάζ, ο πελάτης συνήθως βρίσκεται σε ειδικό στρώμα στο πάτωμα, αν πρόκειται για το παραδοσιακό ή σε κρεβάτι αν πρόκειται για Ταυλανδέζικο με λάδι ή με πουγκιά.  Ένας  θεραπευτής μασάζ θα δουλέψει αργά το σώμα του πελάτη μέσω διαφόρων τεντωμάτων. Ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια, τα γόνατα, τα πόδια ή τα πόδια του για να βοηθήσει στον χειρισμό του σώματος του ατόμου σε διαφορετικές θέσεις.  Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί πόνο ή δυσφορία, προσφέρει θεραπεία και βαθιά χαλάρωση.  

Ελάτε στο ραντεβού φορώντας χαλαρά ή αθλητικά ρούχα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα σφιχτά ρούχα γιατί μπορεί να  περιορίσετε το εύρος κίνησης κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Το Ταυλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί επίσης ενεργειακή εργασία, η οποία περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να ανοίξει κανάλια που θα βελτιώσουν τη ροή ενέργειας σε όλο το σώμα.

Ταυλανδέζικο Μασάζ

bottom of page