top of page
Reiki Massage

Το Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας στο σώμα είτε με απαλή επαφή, άγγιγμα ή/και από μικρή απόσταση από το σώμα αλλά και με εξ-αποστάσεως μεταφοράς ενέργειας. Ρέικι στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», μία ενέργεια που βρίσκεται σε αφθονία στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωτικότητα στο άτομο που την λαμβάνει.  Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη τη γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο του ανθρώπου.

 

Μία συνεδρία Ρέικι είναι άκρως χαλαρωτική και αναζωογονητική. Διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.  Στις μέρες μας, που η συνάντηση και επαφή μεταξύ ατόμων είναι σε περιορισμό, το Ρέικι μπορεί να βοηθήσει όσο ποτέ κάθε άνθρωπο να δεχθεί τα πολλαπλά του οφέλη και να βοηθηθεί στο συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

 

Κατά τη διάρκεια μιας εξ’ αποστάσεως θεραπευτικής συνεδρίας Ρείκι, θα σας ζητηθεί να καθίσετε ή και ακόμη καλύτερα, να ξαπλώσετε σε ένα ήσυχο μέρος, χωρίς θορύβους και άλλες ενοχλήσεις φορώντας άνετα, χαλαρά ρούχα, αφαιρώντας οποιαδήποτε μεταλλικά αντικείμενα, κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα από τον χώρο και ευγενικά να ζητήσετε από τα άτομα που σας συντροφεύουν και συγκατοικείτε μαζί τους να σας επιτρέψουν 45-60 λεπτά να χαλαρώσετε χωρίς να σας ενοχλήσουν.  Η συνεδρία μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμείτε. 

 

Ο χώρος που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει προηγουμένως να έχει αεριστεί για 5-10 λεπτά.  Εφόσον το επιθυμείτε, θα μπορούσατε να ανάψετε ένα κερί, καθώς επίσης και να βάλετε απαλή ορχηστική μουσική που θα βοηθήσει στην βαθύτερη χαλάρωσή σας και θα αποκλείσει τυχόν θορύβους του περιβάλλοντος σας που ενδέχεται να σας διαταράξουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.  Πολλοί, προτιμούν και την χρήση ακουστικών προκειμένου να αποκλείσουν τους περιβάλλοντες ήχους και να συγκεντρωθούν ευκολότερα.  Επίσης, καθώς η θερμοκρασία του σώματός σας ενδέχεται να μεταβληθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, προτείνεται να σκεπαστείτε με μια κουβέρτα για να παραμείνετε ζεστοί και προστατευμένοι από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας σας. 

 

Προτού ξεκινήσει η συνεδρία, θα προηγηθεί επικοινωνία  μέσω κινητού τηλεφώνου με την εφαρμογή Skype, Messenger ή Viber, προκειμένου να γνωριστούμε και να νιώσουμε οικεία μεταξύ μας, γεγονός που θα βοηθήσει στην εξ’ αποστάσεως συνεδρία.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μπορεί να αισθανθείτε έντονη ζέστη σε όλο το σώμα σας ή και σε μεμονωμένα σημεία που μοιάζει με κύμα θερμότητας ή σαν μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, μυρμήγκιασμα ή ακόμα και να νιώσετε έντονα συναισθήματα ηρεμίας, χαράς και αγάπης.  Μπορεί όμως και να μην νιώσετε τίποτα, και απλά να χαλαρώσετε.  Ο κάθε άνθρωπος, δέχεται και βιώνει ξεχωριστά σωματικά φαινόμενα και συναισθήματα.  Επίσης, ενδέχεται να πέσετε σε ελαφρύ ύπνο, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό,  και φυσικό επακόλουθο της χαλάρωσης που θα νιώσετε στο συναισθηματικό, νοητικό και ψυχολογικό φορέα του φυσικού σώματος σας. 

 

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας και ακολουθώντας τους δικούς σας χρόνους και ρυθμούς, θα επικοινωνήσουμε και πάλι, αρχικά με μήνυμα και στη συνέχεια, αν το επιθυμείτε, με τηλε-επικοινωνία για να συζητήσουμε τις επιδράσεις και συναισθήματα που βιώσατε και να πάρετε περαιτέρω πληροφορίες που θα αφορούν το δικό σας μεμονωμένο περιστατικό και συνεδρία. Γενικότερα, μετά την ολοκλήρωση μιας συνεδρίας και μέσα σε διάστημα 24 ωρών θα νιώσετε αίσθημα ηρεμίας, χαλάρωσης, προστασίας και πληρότητας που θα βοηθήσει το σώμα σας να πραγματοποιήσει μια ήπια αποτοξίνωση, ένα ψυχοσωματικό καθαρισμό και μία αυξημένη ενεργειακή αρμονία που καθαρίσει το νου από  αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα και θα ενδυναμώσει όλες τις λειτουργίες και τις άμυνες του σώματος και των οργάνων του.

 

Το Ρέικι αποτελεί μια βαθιά ολιστική θεραπεία που ανταποκρίνεται στην ολότητα του ανθρώπου: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου, πνεύμα. Με το Ρέικι, η ενέργεια ρέει μόνη της στο σώμα πηγαίνοντας όπου χρειάζεται, απαλύνοντας, και συχνά εξαφανίζοντας τον πόνο.  Αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά, στήριξη και αγάπη προς τον άνθρωπο.  Οι συνεδρίες Ρέικι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποσχεθούν θεραπεία ή λύση κάποιου προβλήματος παρά μόνο ολική χαλάρωση. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας το άτομο πρέπει πάντα να απευθύνεται στον κατάλληλο ειδικό ιατρό.  Όσοι εξασκούν το Ρέικι δεν παρεμβαίνουν ποτέ στην ιατρική γνωμάτευση ή φαρμακευτικό αγωγή και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν διαγνώσεις. Η συνεδρία Ρείκι είναι ήπια και ασφαλής και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική ή/και συμβατική μέθοδο και θεραπεία. Δεν έχει παρενέργειες.  Καλλιεργεί την αρμονική προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, τη θετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη. Το Ρέικι βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα του για αυτό-θεραπεία.  Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.  Προάγει σωματική δύναμη και ευεξία, καθώς και συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια.  Το Ρέικι ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.  

 

Το Ρέικι μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα. Ειδικά στην περίοδο του εξαναγκαστικού εγκλεισμού λόγω του Covid-19, μπορεί να συνεισφέρει θετικά και αποτελεσματικά στην ψυχοσύνθεση μας, να καθαρίσει το μυαλό μας και την λογική μας σκέψη και να μας κρατά ήρεμους και συγκεντρωμένους. Βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας, να αποκτήσουμε ισορροπία και αυξάνει την αυτοπεποίθηση μας. Μας βοηθάει να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από τον εγωισμό, το θυμό, τις ενοχές και τις φοβίες.  Ανοίγει τη διαίσθηση μας, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.  Το Ρέικι μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης και ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τους ανθρώπους, τη ζωή και τους νόμους τους σύμπαντος.  Το Ρέικι είναι πολύ ευχάριστο, ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά και μας αναζωογονεί πλήρως. Βοηθάει να απαλλαγούμε από το στρες και το άγχος και να πάρουμε την ευθύνη για την υγεία μας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Ο όρος “θεραπεία” που αποδίδουμε στο Ρέικι, χρησιμοποιείται με την ευρεία, γενικότερη και την πιο εσωτερική έννοια.   Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη συμβατική ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία. Για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθυνθείτε στον κατάλληλο ειδικό. Τα άτομα που ασκούν ενεργειακές τεχνικές δεν κάνουν διαγνώσεις και δε θεραπεύουν με την κλασσική έννοια του όρου, δε συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες και δεν παρεμβαίνουν στον ιατρικό, ψυχολογικό ή φαρμακευτικό τομέα. Δεν υπόσχονται θεραπεία αλλά συντελούν στην ολική χαλάρωση και τη γαλήνη, μια κατάσταση που σταθερά οδηγεί το άτομο σε βαθύτερη εσωτερική αρμονία, καθαρότητα και δύναμη. Αυτές με τη σειρά τους είναι οι προϋποθέσεις για τη στήριξη κάθε είδους προβλήματος.

bottom of page